Cap a un Barça S.A.?

Fa uns dies, en el darrer acte públic de Sandro Rosell com a president del Barça abans de la seva dimissió, es presentava davant l’opinió pública el Projecte del Nou Camp Nou, que inclou la remodelació total de l’estadi, la construcció d’un nou Palau i diverses obres de reordenació de l’entorn per un pressupost global de 600 milions d’Euros.

No entrarem ara a valorar si aquest preu és exagerat o no. Desconeixem els projectes a fons, entre d’altres raons, perquè no existeixen o no se’ns han ensenyat. Però de la roda de premsa, hi ha una frase del Javier Faus (ometrem el tractament de senyor en aquest cas) que a mi em va generar molta inquietud, i que crec, ha passat molt desapercebuda.

En concret, Javier Faus parlant de les vies de finançament del projecte, es va referir a la possibilitat de “cedir drets d’explotació dels nous actius per períodes de 50 o 99 anys”.

Ep! Què vol dir això? Què pot voler dir això? Fem Barça-ficció.

Any 2017. S’inicien les obres de remodelació/construcció del Camp Nou. Per tal de finançar la seva construcció, una de les vies que es fan servir és la cessió dels drets d’explotació dels nous actius per un període de 50 o 99 anys. A tal efecte, es crea una societat mixta Barça-Promotor amb majoria del Promotor que per això posa els diners. Aquesta societat, un cop acabats l’estadi i el Palau, comença la seva explotació. Per tal que dita societat recuperi la seva inversió, durant x anys TOT el benefici que es pugui generar anirà a les seves butxaques.

Des del moment que el Barça com a entitat no té els drets d’explotació dels actius immobiliaris lligats a la seva activitat esportiva, perd d’alguna manera el control de la seva pròpia gestió. És a dir, la gestió del club, del seu dia a dia, estaria en mans d’un tercer que podria condicionar-te la teva política econòmica, social i esportiva. En definitiva, estaríem caminant cap a la conversió del club en una S.A. encoberta. On votariem cada 6 anys la Junta Directiva que gestionaria les engrunes que quedarien per gestionar, es farien les fotos pel fitxatge del crack(?) de torn i poca cosa més. Perquè la gestió real del club s’estaria duent a terme des d’unes oficines de luxe en un gratacels de Qatar.

Reflexionem doncs, si és això el que volem. Jo ho tinc clar: NO.

20140126-190452.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s